St. Kinderopvang Kiekeboe Putten

Stichting Kinderopvang Kiekeboe
Boekweitstraat 20
3882 GN Putten

spelen... leren... groeien...

BSO HokusPokus

HokusPokusWarm ontvangst

BSO-groep HokusPokus is op onze hoofdlocatie aan de Boekweitstraat 20 gevestigd. Wij hebben hier een mooie grote groepsruimte die in tweeën is opgedeeld. In het eerste gedeelte staat een grote tafel waaraan we allemaal gezellig de middag beginnen met fruit en drinken. De kinderen schuiven aan en onder het eten en drinken wordt er gebabbeld met elkaar en met de leidster(s). Hoe was de dag? Wat heb je gedaan? Was het leuk, saai, stoer? Wat vind je straks leuk om te doen?

Daarna kan daar lekker worden geknutseld en gekleurd terwijl het tweede gedeelte van de ruimte een gezellige huiskamersfeer heeft, waar lekker gespeeld kan worden. De kinderen kunnen daar lekker op de bank een boekje lezen, filmpje kijken of een leuk spel spelen op één van de twee computers. Ook is er een kast vol met leuk speelgoed te vinden. Voor de 4+ kinderen is er ook een gezellige poppenhoek met een klein huisje, waarin ze heerlijk hun fantasiespel kunnen uiten.

Vrij spelen

Na het tafelmoment kunnen de kinderen gaan genieten van hun vrije tijd. Ze mogen buitenspelen, voetballen, een spelletje doen of knutselen. De meeste kinderen weten wel wat ze willen gaan doen. De kinderen die het (nog) niet weten, kunnen meedoen met de activiteit die we aanbieden.

Leuke activiteiten

Elke middag wordt er door ons een leuke activiteit aangeboden. Iedereen die wil, mag er aan meedoen. Op onze maandelijkse activiteitenkalender staat vermeld welke activiteiten we in die maand aanbieden. Dat kan variëren van koken, bakken, sport en spel tot knutselen of een andere creatieve bezigheid. De tijd vliegt om zodat de kinderen vaak verrast worden als ze worden opgehaald.

Buitenterrein

Het buitenterrein is groot en voorzien van meerdere leuke uitdagingen voor kleinere en grotere kinderen. Er is een voetbalveldje, klimtoestel met glijbaan, grote schommel en tevens is er een zandbak en mogen we ook gebruik maken van het grote schoolplein van school de Pelikaan waar ook veel te beleven is. In onze schuur staat het eigen buitenmateriaal zoals karren, fietsen, scheppen en emmers.

8+-ruimte

Er is een aparte ruimte waar kinderen van 8 jaar en ouder zich lekker in terug kunnen trekken om eventueel huiswerk te maken, spelletjes te doen en rustig te kunnen spelen. Daar staat ook een voetbaltafel, pooltafel en een tv waar ze op een regenachtige dag een leuke film kunnen kijken. Op de dinsdag vinden daar ook alle activiteiten van de dag plaats, doordat er dan een grote groep van 8 jaar en ouder is.

Eigen ingang

HokusPokus heeft een eigen ingang waar de kinderen bij binnenkomst hun jas kunnen ophangen en hun schoenen kunnen neerzetten voordat ze met de trap naar de groepsruimte gaan. Naast de eigen groepsruimte kan de groep ook gebruik maken van het gymlokaal van school de Pelikaan en het buitenspeelterrein.